Anna Johansson

En spännande dag
 
Denna dagen har varit väldigt rolig och spännande, en bra onsdag helt enkelt! Åkte iväg tidigt imorse och kom hem strax efter tre, då var det bara att gå ner till stallet och mocka för att sedan ta in hästarna. 
 
Nye har blivit expert på att ta av Pysen hans grimma och dessutom har han bitit sönder typ 5 av hans täcken också. Han är verkligen en liten dryg bebishäst... Men han är förlåten för han är ju världens gosigaste häst! ❤️
 
Har varit mycket intryck idag så kommer sova gott inatt, men först ska hästarna kvällsfodras och få lite morötter. Kramis!
Att hålla kvar vid samma system
För några veckor sedan, strax efter jul, började Pysen krångla lite vid lastningen. Eller vi hade nog lite brister i vår kommunikation vid just lastningen, för det var bara där det brast. Där och då när hästen inte går in är det ju så otroligt tråkigt och allt känns bara piss, men man får helt enkelt bara försöka se det positiva i det negativa. Det kan ju bara bli bättre, för man är ju längst ner på botten då och varje litet steg framåt är ju ett steg i rätt riktning.
 
Jag fick iallafall hjälp av Sofia då som hjälpt mig tidigare med Pysen. Vi stod ute i 6 timmar och tränade tills allt verkligen satt. Det tog inte 6 timmar att få in honom, absolut inte, men vi upprepade massor tills allt funkade så som det ska. Jag har lärt mig systemet hur jag ska göra nu, och jag använder mig alltid av det systemet nu när jag lastar. Igår var han lite ofokuserad och då tog det ungefär 10-15 minuter att lasta, eller han gick in helt tidigare, men jag tränar alltid på att gå in några gånger innan vi stänger och åker iväg för att han ska vara med på noterna. Det är fortfarande ett nytt system för både Pysen och mig, men han börjar förstå det nu och det är riktigt roligt.
 
Jag tror att det viktigaste är att inte byta system de dagar allt är lite svårare, när det är storm och hästen är ofokuserad t.ex. Då är det extra viktigt att hålla kvar vid samma system tills det funkar, så att hästen lär sig och känner sig trygg i sin uppgift. Så tacksam för allt denna känsliga lilla häst lär mig!
 
Hittade en gammal bild på datorn från när Pysen var 6 år och vi skulle lastträna så att vi skulle kunna börja åka iväg på träningar, älskar hans klippning haha <3
Tisdag
 
Halloj! Sitter för tillfället och äter lunch. Jag har varit så ekonomisk på sistone och i princip ätit egenlagad mat varje dag så på vägen hem från jobbet stannade jag och köpte salladsbaren, tycker jag var värd de! 
 
Jag ska snart byta om till hästkläder och bege mig ner till stallet och mocka. River ska skrittas idag och om Paddocken är bra så ska jag rida Nye. Pysi ska få en välförtjänt lugnare dag idag. Så de är vad jag har framför mig de kommande timmarna. Hoppas ni får en fortsatt bra dag, kramis!